2022-01-13 08:19:05• hírek • Szatmár.ro

Ismét a benzinszűrő dugult el Mani motorján – már csak két nap van a célig

Foto: Rally Zone
Foto: Rally Zone

Rosszul sikerült a Dakar-rali 10 versenynapja Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team pilótája számára: újabb technikai gondja akadt a motornak, több mint 20 percet veszített idejéből a szatmári versenyző.

Tíz nap alatt a 4. technikai probléma jelentkezett Mani motorján, ezúttal ismét a benzinszűrő hagyta cserben a motorost, olyannyira, hogy alig több mint 160 kilométer megtétele után a motor is leállt. Természetesen Mani ezúttal sem adta fel, a sivatag kellős közepén hozzáfogott és megkereste a problémát, majd 20 perccel később, miután kidobta az eltömődött benzinszűrőt, újra nyeregbe szállt és száguldott a többiek után.

„Egy nagyon rossz napon volt. És bár már nagyon közel a finish, én a mai napon nagyon messzinek láttam, úgy éreztem, nagyon távol vagyok tőle. Nem tudtam, hogy egyáltalán elérem a célt ezen a távon. Elértem, de ennyi műszaki problémám nem volt az elmúlt 11 Dakaron, mint idén… de ilyen ez a technikai sport” – fogalmazott a szerdai próba után Mani.

Szerdán egyébként összesen 759 kilométert tettek meg a motorosok, ebből 375 kilométer volt az a speciális mért szakasz, melyen mindenkinek a legjobban kellett volna teljesítenie.

A meghibásodás és az időveszteségnek köszönhetően Mani a 73. helyen zárta a napot, ám összetettben így is tudott javítani egy pozíciót, és a 41. helyről a 40-re lépett elő. A Malle Moto kategóriában pedig továbbra is 5. helyen szerepel.

Az idei versenyből már csak 2 nap van hátra, pénteken a bennmaradók beérnek a finishbe, de előtt a csütörtökön egy újabb közel 350 kilométeres speciális szakasz vár a versenyzőkre, ezúttal Bisa közelében.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: